Apie internetinę svetainę fotografams

Fotografui internetinė svetainė – labai svarbus dalykas! Pakankamai nedaug kainuojantis, bet suteikiantis daug profesionalumo.

Mano patarimai jums:

✔BŪTINAI svetainę pritaikykit ir mobiliesiems telefonams (darykite responsive dizainą). Per paskutinius metus apie 60-70 proc. lankytojų mano svetainėje buvo būtent per telefoną!

✔Fotografo svetainėje esminis dalykas turėtų būti darbų portfolio, teikiamos paslaugos, informacija apie fotografą ir būtinai aiškiai nurodyti kontaktai. Apie portfolio niuansus pakalbėsiu kitame įraše.

✔Jeigu jūs esate fotosesijų, vestuvių ar pan. fotografas, pagalvokite, kaip save ir savo paslaugas pateikti kuo jaukiau. Jeigu tai daugiau komercija, mados fotografija – minimalistiškiau, galbūt net šiek tiek „šalčiau” ❄.

✔Nekelkite į svetainę daug užimančių nuotraukų – max apie 1 MB. Kuo mažiau, tuo geriau, bet aišku ieškokit aukso viduriuko. Aš į savo www keliu nuotraukų kraštines sumažinusi iki 1080×720 px (vertikalias) ir 1920×1280 px (horizontalias) – HD ir FullHD dydžio. Arba galimi įvairūs įskiepiai į jūsų svetainės platformą, kurie automatiškai mažintų nuotrauką.

✔Jeigu foto užims labai daug, visų pirma, atėjus į svetainę ją ilgai kraus, o tie, kas ateis per telefono mobiliuosius duomenis, na tai… ate ate to mėnesio megabaitams.

Kaip susikurti svetainę?

✔Mano nuomone ilgalaikėje perspektyvoje apsimokiausia yra samdytis programuotoją už kelis šimtus eurų. Pradinė investicija bus didesnė, tačiau galiausiai atsipirks, gausite tvarkingai ir pagal jūsų norus sudėliotą svetainę, be jokių reklamų ar mėnesinių mokesčių.

✔Vienintelis dalykas už ką reiks mokėti tai hostingas – svetainės talpinimas (pvz., 0,80 Eur/mėn).

✔Kitas variantas – susikurti svetainę per kitą svetainę, kuri teikia tokią paslaugą, pvz., wix.com (8,5 €/mėn), squarespace.com (apie 10 Eur/mėn.) ar pan. Šiose platformose gan nesunkiai patys galėsite susidėlioti svetainę, tačiau turėsite visą laiką kas mėnesį mokėti tam tikrą didesnį mokestį.

✔Ką dar turėsite padaryti bet kuriuo atveju, tai nusipirkti domeną (www adresą). Jų kainos įvairios, bet grubiai apie 10 Eur metams.

Parašykite komentarą