Apie logotipus fotografams

Galbūt šiuo metu esat stadijoje, kai planuojat kurti arba atsinaujinti savo veiklos logotipą? Šiandien toliau tęsiu apie fotografo brand’o kūrimą.

Taigi – LOGOTIPAS.

Labai įdomi, plati ir kūrybiška tema! Mat kartu su kolege Deimante jau seniai kartu kuriame grafinį dizainą, o savo @unique_symbols veikloje tik ką pradėjome siūlyti naują paslaugą – minimalistinių logotipų kūrimą.

Taigi nesuklysit, nusprendę savo logotipą daryti minimalistinį. Neperkraukit jo nereikalingais elementais, tačiau papuoškit gražiu ir išskirtiniu akcentu ar grafiniu sprendimu. Galbūt tai išskirtinis šriftas ar kažkoks jus ar jūsų vertybes atspindintis elementas?

Aš savo logotipe jau nuo pat pradžių naudojau drugelius, nes man jie asocijuojasi su kūryba, lengvumu, švelnumu, svajingumu. Tokia esu ir aš pati. O savo kuriamas nuotraukas irgi siekiu tokias padaryti.

Tad labai svarbu yra išsigryninti, kokias idėjas, vertybes ir žinutę norite, kad jūsų logotipas siųstų.

Dar keletas aspektų pamąstymui:

✔ Pagalvokite, ar norite, kad logotipe būtų tik pavadinimas ar pavadinimas + koks nors elementas?

✔ Koks elementas? Kas labiausiai jus ir jūsų nuotraukų stilių atspindi? Gamtos ar gyvūnų motyvai (paukščiai, drugeliai, gėlės, medžiai, lapai,…) o gal kažkas abstraktaus?

✔ Konkurentų analizė. Reiktų paanalizuoti rinką ir pasistemti minčių, ko NEdaryti. Jeigu sukursite panašų logo į kito fotografo, klientai gali jus nuolat maišyti.

✔ Kokio stiliaus? Stilius išplaukia iš to, kokias paslaugas teikiate ir kokią žinutę norite siųsti. Jaukios fotosesijos – logotipe lengvos, švelnios formos. Mada, reklama – griežtesnės formos.

✔ Spalvos. Nepersistenkite su spalvomis, geriausia viena neutrali (juoda, pilka) ir viena akcentinė. Pagalvokite, kuri akcentinė spalva geriausiai jus atspindi. Kiekviena spalva turi savo reikšmę ir kuriamą emociją – pagooglinkit detaliau apie jas.

Šiandien tiek – kitą kartą papasakosiu apie internetinę svetainę. Laukite tęsinio!

Parašykite komentarą