Ką svarbu žinoti pradedant savo fotografo brand’o kūrimą?

Pradedu naują seriją įrašų! Pakalbėsiu apie pavadinimą, logotipą, internetinę svetainę, portfolio, soc. tinklus ir dar keletą svarbių dalykų. Manau, visa tai bus naudinga ne tik fotografams, bet ir kitų sričių specialistams.

Taigi šiandien pasikalbėkime apie PAVADINIMĄ.

Dažniausiai fotografai renkasi pavadinimą naudojant savo vardą ir/ar pavardę bei pridedant fotografijos žodį. Tai yra saugiausias ir patikimiausias variantas. Jis visada atrodys solidžiai ir profesionaliai.

Tačiau, be abejo, pavadinimas gali būti ir kažkas kūrybiškesnio ir įdomesnio. Tik nepersistenkite – labai svarbu, kad klientui būtų lengva prisiminti ir ištarti!

Angliškai ar lietuviškai? Priklauso, kokie ateities planai. Jeigu jums reikia tik lietuvių klientų, tuomet drąsiai pavadinimą kurkitės lietuviškai – taip ir visose paieškose (Google ir soc. tinkluose) jus lengviau ras lietuviai.

Mano pavadinimo kelionė buvo tokia: ilgą laiką vadinausi „Akvilina Morkūnaitė Photography”, po to, kadangi žinojau, kad keisis pavardė, nusprendžiau atsinaujinti, o kadangi turiu gan retą vardą pasivadinau tiesiog „Akvilina Photography”. Kodėl angliškai? Galvojau, kad o gal kada nors nuneš vėjai mane ir į užsienį. Bet nenunešė.

Na ir pabaigai, kai minėjau, jog turi būti lengvai įsimenamas pavadinimas, tai neseniai vienas žmogus manęs norėjo paklausti apie fotografiją ir sakė, kad laukė, kol aš įkelsiu naują postą, nes pamiršo mano vardą. Tai pasijuokėm abu iš to, bet va – pasirodo būna ir taip su tais vardais pavadinimuose.

Parašykite komentarą