Kaip tvarkant savo nuotraukas atitaikyti spalvas?

Kaip tvarkant savo nuotraukas atitaikyti spalvas? Kaip žinoti, ką toje nuotraukoje reikia patvarkyti?

Labiausiai kalba eina apie paprastas telefonu darytas jūsų asmenines nuotraukas, tačiau tinka ir tiems, kurie pradeda savo fotografijos kelią!

✔ Pradžiai – kuo mažiau, tuo geriau. Nepersistenkit. Esminis dalykas yra sutvarkyti nuotraukos tamsumą/šviesumą ir temperatūrą. Du dalykai ir jūsų nuotrauka, jeigu buvo tamsi ir šaltesnio atspalvio, padarius ją šviesesnę ir šiltesnių tonų jums JAU skirsis kaip diena ir naktis!

Na dar plius mano asmeninis mėgstamas dalykas – uždėkite šiek tiek Clarity. Nuotrauka atrodys detalesnė, kokybiškesnė. Apie visus parametrus, kaip tvarkytis nuotraukas nemokama Lightroom mobile programėle, išsamiai esu pasakojusi ir išsaugojusi į Highlights pavadinimu „Lightroom”.

Kaip žinoti, kiek daug šviesinti ir šiltinti? Jeigu tai neateina iš „pajautimo”, tuomet galite nueiti į Pinterest arba susirasti kitur bet kokią nuotrauką, kurios spalviniai tonai jums patinka. Tuomet, tvarkydami savo nuotrauką, ją lyginkite su pavyzdine ir ieškokite maždaug panašaus rezultato.

✔ Ką toliau daryti, tai galite bandyti atrasti savitus spalvų nustatymus. Tą pačią nuotrauką sutvarkykite keliais skirtingais variantais. Tada palyginkite juos. Bandykit įsigilinti, kas patinka ir kas nepatinka viename ar kitame variante.

Tikslas – galiausiai pradėti gebėti analizuoti nuotrauką pagal jai pritaikytus spalvinius nustatymus. Ar čia yra daugiau rožinės šioje foto? Ar čia per žalia gavosi oda? Šiai foto trūksta šilumos. O šiai reiktų nusukti raudonus atspalvius ir t.t.

Kitaip tariant, pažiūrite į nuotrauką ir galite pasakyti esminius dalykus, kas jai buvo taisyta, ko jai trūksta (pagal jūsų norimą viziją).

Kuo daugiau bandysit reguliuoti nuotraukos parametrus ir analizuoti rezultatus, tuo labiau išsilavins akis ir suvokimas kas ir kaip.

Tai ilgas kelias, fotografai ne vienus metus vis ieško SAVO spalvų. O kai randa – kasmet vis tiek minimaliai keičiasi jos. Nes keičiamės mes patys, ir mūsų norai bei skonis. Tad natūralu, kad keičiasi ir mūsų darbai.

Parašykite komentarą