Pozavimas: vyrų ir moterų skirtumai

POZAVIMAS. 100% viena skaudžiausių temų. Ne man, bet jums! Ar gi ne taip?

Su vyrais viskas aišku – jie niekada nenori arba nemėgsta pozuoti. Ir klientės taip atsargiai tarsi bando mane perspėti: „bet žinok, mano vyras nemėgsta fotografuotis…” Mielosios, žinau! Nes praktiškai visi vyrai tą patį sako.

Tai atsakymas jūsų vyrams: žinau, kad jiems reikia konkretumo. Ką daryti, kur žiūrėti, kaip atsistoti, kur atsisėsti ir t.t. Aš visad viską ir susakau. Net pasakysiu, kada nusišypsoti. Neprižadu, kad po fotosesijos jie sakys: „oo, kaip norėčiau dar pasifotkinti!”. Nes būkim realistės – fotosesijos vis tik labiau yra mūsų, moterų, mėgstami reikalai. Bet tikrai tai nebus tokia jau kančia, kaip mintyse tikriausiai jie jau nusipiešė tą vaizdą.

Ir tada pereinam prie kitos pagal dažnumą problemos. Klientės man sako: „bet žinok, aš nemoku pozuoti”.⠀
Puiku! Nes pozuoti yra darbas už kurio mokėjimą yra mokami pinigai, t.y. jeigu esi modelis. O mes susitiksim įamžinti tave arba tavo šeimos, o ne rūbų ar pan. kolekcijos. Tai reiškia, kad man reikia tavęs maksimaliai natūralios, maksimaliai TAVĘS, kokia esi kasdien, su visais tavo kuklumais arba drąsumais, su visom šypsenom arba ramumais, su visom tavo emocijom, o ne „apie nieką” pozom. Nes fotosesija turi būti apie tave.

Parašykite komentarą